Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 26, 2008

aRrRggghhh!! ~tulung~

i know....it's been a long time i din update my blog...pretty busy with my schedule..have to go back from kk to sepanggar-sepanggar to kk everyday..see.....ya la, since i'm studying at poly..haha..yups...actually i have lots of picts to post here, but my laptop suddenly crack! last nite i was at cempaka, go makan with BF, then connect la using WiFi..tiba2 keluar asap ni..cis! i was shocked! BF also la..feels like wanna cry! sedih sa ni berfikir, macam mana la files sa d laptop tu...menangis airmata ni kalo hilang semua gambar2 yg sa simpan..aarrrgghhhh...sedihnya sa...

and now i'm at cc, just got back from the Highpoint, where i send my laptop..guess what?i have to pay rm600, mo repair kan..belum lagi campur services charge....terus sa befikir ni mana mo cari duit..ask money from my mom?mom will definitely marah me....arrggghhhh....DORAEMON HELP ME!!!! mom yg beli tu laptop for me, if she knows my laptop rosak, mati la sa kna TERIAK..arrrgghhh..........TULUNG!!!

huh...what to do..maybe God wants me not to waste my money for the beer..haha..yeah...still can laugh this..because of that, i have to cancel my trip to labuan with my family..huh..out of budget oredi...aarrggghhhhh...sandih betul tau! so sa pg ikut aktiviti kelas sa, which is not out of my budget...yeah..am going to Kundasang on the 13th March..suppose to be at Labuan on the 7th March...cis!

anyway, i'm still alive..and will still post anything here..peAce!

13 comments:

emelda said...

alalala...poor thing. Take it easy kio...everything will be good again soon.Hugs

mArMaLaDe said...

emelda: thanx ya...but still nda senang ati ni...din knw wat to do now, hope dat my sist will help me.. :)

limadang.com said...

hmm apa juga dia repair? sampai RM600? mahal juga tu

mArMaLaDe said...

limadang: memang mahal pun..sa pun xtau pa yg d repair..BF sa yg p ckp sma tu org...mcm sa dengar,motherboard kali tu..ntah la...

Naomi said...

ko pun mcm not good kah ni skrg? sama lah ni. ni hari sia nampak anak tingau kena langgar. sini depan ofis sja. ngam2 di tgh2 tu tayar bah dia terpulas. punya sia harap dia tdk apa2 coz dpt lagi dia berjalan pi tgh2 tu kreta tadi. skali sia balik, kena ampai di tepi ofis sudah. masih lagi hidup tu skrg. tapi berdarah lah. serba salah ni skrg. dunno what to do coz tu darah dunno dari kaki or dari perut dia. sampai terkeluar taik dia ni. diorg ckp tunggu mati sja. kesian juga...

CJane said...

WOW RM600?! But also lah, Notebook ni mahal sikit mo repair.

Hope things are gonna work for you!

elaine said...

a whooping 600 bucks just for repairing? adehdeh.... u poor thing.. well try main2 mata ba... hahaha or u jst bring ur gorgeous babes with u to the shop..WITHOUT c Jot k.. hahaha ask ur kwn to sweet talk2....i think...i think the price could be reduced ba dat... :) anyway am missing u babes... the singing sessions in cempaka..btw...ya i agree...u shud stop spending money on beer!!! cannot drink!!! i'm jealous over that!!!! :)

Man-D said...

Nda apalah tu Labuan tu Ruth..nanti kita p Labuan ramai²...kekeke...jan ko risau...but so kesian jugalah ko have to pay begitu mahal...

NaO..kesian tu kucing...sob sob...

mArMaLaDe said...

na-o: betul bah?ee.............sumarat ni sa...haha....sa dgar2 d ofis ada putung kerabau halau hantu...haha....ada hantu ka sna?? jaga2 kmu...hehe

cjane: yups....6oo nett...my sist oso told me dat..


elaine: ahaha....agree wit u, but susa minta reduce, sbb bf sa yg becakap, kalo sa...ahahaha....mayb dpt jg ...kunun... i miss u too!!!come back soon, then we can 1 go 1 go lagi...haha


mandy: ya lo...labuan d sebla kk jg u kan...hehe...ba if u guys ada outing p labuan, bw la sa..kunun...tu pun kalo sa ada bajet la..ahaha...

Nessa said...

whoa.. RM600!! Nokohohobi juga tu! Kasi tau ja la sama your mom. Kena teriak seja, inda apa2 bah tu :) Trima seja la.. hehe

Sia rindu Kundasang, lama inda pigi sana.

luke said...

lek ja ko sana..kijap ah,sia pi main jackpot 1 sen dulu..manatau buli manang besar?!buli la sia sponsor ko..kekekeke

mArMaLaDe said...

nessa: yeah...mom agree to bayar oredi..haha..tapi memang kena teriak dlu la..bla..blaa..bla... dia bilang...haha...bah, come la go kundasang..bring ur family la, it wud b fun

luke: ekeeke..ba jd ko suda menang la??ada pendapatan??hehe :)

naomi said...

utth: ya... ada diorg potong kerbau tu hari. tapi bukan utk hantu sini ofis, hantu yg saaaaaaana tu... ko tanya lah si jb apa crita2 "new wing" dulu sampai mo potong kerbau. tapi yg heran diorg potong kerbau di sini, bukan di sana. mula2 sia limpas tu kerbau, masih lagi berdiri sana atas lori. skali balik, kena siat2 sudah ni. bukan hantu yg makan tu. next day dia, org yang makan tu daging. sia tdk sanggup eh mo pi makan. kena potong utk halau hantu kan. jadi sepatutnya tu hantu punya hak lah mo makan tu. haha...

tu tingau kena hantar pi "icu" juga tu hari. thank god. tapi tdk tau mcm mana dia skrg.