Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 3, 2009

Death Note

ohh tidak, i'm not talking about the movie..today, we really had a lot of fun mandi2 di sungai. But suddenly ada orang datang teriak2 uncle sa, ingatkan dia marah sebab ngam2 uncle sa ambi buah ceri bah. Rupanya, tu orang bagitau, "tolong tengok2 di sungai sebab ada orang lemas". So the fun end begitu saja, sebab lain bah tu mandi2 sedangkan orang di sebelah kampung berabis mencari. kami pun mat sibuk juga ni jadi tanya2 juga orang, but kesian juga lah sebab tu mendiang baru abis pigi seminar panggilan(kalau sa nda silap lah). yah, memang tu sungai 'makan' orang bah tiap2 tahun, sa pun hampir2 juga dulu time masih remaja, kazen sa pun hampir2 juga last week. Thank God we are still alive. Hope the family will be ok, sa pun baru tau ni mendiang, nephew kawan sa. Condolence to the family of mendiang. Apa orang bilang tu, ajal dan maut di tangan Tuhan, kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan segalanya. God bless them all.

3 comments:

maslight said...

OMG, I think most of the sungai is dangerous. But I owez remind myself to "minta izin".

emelda said...

Condolence to the family.

P/s: This is another reason why i avoid sungai and laut. biar la sia ni national swimmer ka..parit swimmer ka..laut and sungai tetap sia inda mau pigi.

mArMaLaDe said...

Massy: yes..memang dangerous and yes mesti 'minta izin'..takut ada pa2 kan, especially the kids..

Emelda: i love to swim ba, jd nda la ingat suda kalo kesiokan..i think i shud stop or kurangkan pigi mandi sungai and laut..takut suda oo..